loading...
InloggenRegistrerenHoe werkt hetOver onsVoor werkgeversVoor uitzendbureausInspiratie
JEXVoor uitzendbureausVoor werkgeversInspiratieHoe werkt hetOver Ons RegistrerenRegistrerenInloggen

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijzelf registreren om te kunnen solliciteren?

JEX.nl is een deelplatform. Jij communiceert rechtstreeks met de werkgever. De registratie voorkomt vervuiling van het systeem en zorgt dat iedereen optimaal gebruik kan maken op de meest efficiënte manier van JEX.nl. 

Waarom willen jullie in de contractfase een kopie ID en bankpas?

Indien jij werkt op flex basis is JEX.nl de werkgever. Als werkgever hebben wij de verplichting een geldige ID te hebben van onze werknemers. De bankpas hebben wij nodig om jou te kunnen betalen. 

Ik wil niet meer voorgesteld worden aan bedrijven, wat kan ik doen?

Indien je niet meer wenst te worden voorgesteld in de matches van bedrijven kun je je profiel aanpassen naar "niet beschikbaar". Door te klikken op jouw foto en op je profiel op "profiel bewerken" te klikken kom je in het juiste scherm terecht. 

Mag ik op elke vacature solliciteren op JEX.nl?

solliciteren kan altijd, met een goede motivatie overtuig jij mogelijk de werkgever van jouw ambities en kwaliteiten.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Jij komt in het sollicitatieproces na uitnodiging of eigen sollicitatie. Wanneer JEX.nl jou matcht aan een vacature dan kun je hier door het bedrijf worden meegenomen in de verdere procedures. Zij kunnen jou uitnodigen voor een livechat, een videogesprek of een persoonlijk gesprek. Na deze fase(s) kan het bedrijf jou een voorstel doen om in dienst te komen middels flex- of vast contract en zullen de eerste onderhandelingen plaatsvinden middels JEX.nl

Waar vind ik hoeveel ik verdien?

Je kunt op JEX.nl zelf een gewenste salarisindicatie aangeven. Deze indicatie wordt ook meegenomen in de matchingtool. Nadat jij met de werkgever bent overeengekomen hoeveel je gaat verdienen zul je op je loonstrook kunnen zien hoeveel jij netto overhoud per periode. 

Binnenkort kun je ook de bruto-netto indicator van JEX.nl gebruiken. 

Waar vind ik mijn loonstrook?

Jouw loonstrook is terug te vinden op je eigen profiel. Door het klikken op je eigen foto rechtsboven kom je op je eigen pagina uit waar je jouw loonstroken, contracten en dergelijk kunt vinden. 

Wat is loonheffingskorting?

Van de belastingdienst krijg jij een korting op je loonheffing bij de baan met de meeste inkomsten. Dit houd voor jou in dat je netto meer geld overhoud. Heb je dus meer banen en werkgevers, zorg dan dat de baan waar jij het meest verdient staat genoteerd als de baan waar je loonheffingskorting ontvangt. 

Waar vind ik mijn opgebouwde vakantieuren en geld?

Jouw vakantiegeld en opgebouwde uren kun je terug vinden op je loonstrook. Deze vind je op je eigen profiel. 

Kan ik een voorschot aanvragen?

Een voorschot aanvragen is helaas online niet mogelijk. Wel kun je een verzoek middels de livechat of op één van de kantoren van JEX office doen. Waar en wanneer de kantoren van JEX office openen vind je onder op de website van JEX.nl onder het kopje vestigingen. 

Waar kan ik mijn beschikbaarheid doorgeven?

Op jouw eigen pagina kun je jouw eigen profiel bewerken. Hier vind je ook het schuifje om jezelf beschikbaar te melden "per" of om jezelf niet meer beschikbaar te stellen. Binnenkort vind je dit schuifje direct op je profiel. 

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Of jij reiskostenvergoeding ontvangt is afhankelijk van de afstand welke jij woont tot je werk. Boven de 10 km afstand kun jij aanspraak maken op tegemoetkoming reiskosten. 

Hoe declareer ik mijn reiskosten?

Je kunt de door jou gemaakte reiskosten invoeren bij het digitale urenbriefje. 

Waar kan ik mijn uren indienen?

Als je bent ingelogd kun je via het menu naar de urenregistratie. Hier kun jij al je uren invullen waarna ze ter controle naar de werkgever worden gestuurd. 

Waar kan ik mijn vakantie uren zien en opnemen?

De door jou opgebouwde vakantie uren kun je zien op je loonstrook. Deze vind je op je eigen pagina. 

Vakantie uren opnemen kan d.m.v. een mailtje naar administratie@jex.nl.

Wanneer mag ik toeslaguren en overuren rekenen?

wanneer en welke percentages jij ontvangt wanneer je meer of buiten normale uren werkt is afhankelijk van de cao waar je in werkt. Voor concrete informatie kun je het beste contact met JEX.nl of met je werkgever opnemen. Via JEX.nl ben je het snelst middels de livechat!

Wat voor contract heb ik en waar zie ik dit?

Indien jij op basis van een flex contract werkt val je onder het uitzend fase systeem. Je valt afhankelijk van afgesloten contract en de tijdsduur dat je werkzaam bent via JEX.nl in fase 1, 2, 3 of 4. 
In welke fase jij zit kun je vinden op je profiel.

Wat is fase 1/2/3/4?

Fase 1 duurt 26 gewerkte weken. In fase 2 kan er 52 gewerkte weken worden uitgezonden. Gedurende deze twee fases geldt het uitzendbeding en hoeft er niet van tevoren te worden opgezegd. Als de werkgever de inlening van de werknemer beëindigt, stopt ook het flexcontract tussen werknemer en JEX.nl. In deze fases bestaat ook de mogelijkheid te werken met contracten voor bepaalde tijd.

Fase 3 duurt maximaal vier jaar waarin maximaal zes flexcontracten voor bepaalde tijd kunnen worden aangegaan. Er geldt een loondoorbetalingsverplichting gedurende de looptijd van de uitzendovereenkomst.

Fase 4 begint als fase 3 is voltooid. De werknemer heeft dan recht op een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd.

In fase 1,2 en 3 begint de telling van fase 1 opnieuw als tussen twee uitzendovereenkomsten een onderbreking zit van 26 weken of langer.

Waar vind ik mijn contract?

Je vind je contract in je dashboard. Hier kom je via het menu. 

Wat moet of kan ik doen als mijn contract afloopt?

Afhankelijk van de afspraak welke jij hebt met je werkgever kun je op voorhand al weer op zoek naar een nieuwe job via JEX.nl. Je kunt ook op je profiel instellen dat je beschikbaar bent per een bepaalde datum. Het systeem neemt je dan mee in matches relevant vanaf die mogelijke datum. 

Tip: vraag je huidige werkgever een goede beoordeling van jou te plaatsen op JEX.nl.

Bouw ik pensioen op?

Vanaf fase 2 van het fase systeem begin jij met opbouwen van pensioen. 

JEX.nl vraagt mij mijn profiel zo goed mogelijk op te maken. Waarom?

Goede vraag! Hoe beter jouw profiel, hoe relevanter en beter de matches worden. JEX.nl neemt alle informatie mee welke jij op je profiel zet om de match zo goed mogelijk te krijgen. Hoe meer informatie jij dus met JEX.nl deelt hoe beter JEX in staat is om jou op de perfecte plek te krijgen. 

Ik ben mijn wachtwoord en/of gebruikersnaam kwijt. Wat nu?

Geen probleem! No stress! 
Klik op inloggen en vervolgens op wachtwoord vergeten. Houd vervolgens je mailbox in de gaten.

Hoe kan ik contact opnemen met JEX.nl?

JEX.nl staat open voor alle manieren van contact. Start de livechat, bel JEX, mail JEX of kom langs bij de kantoren van JEX office. 

Wat doet JEX.nl met mijn persoonsgegevens?

JEX.nl zorgt met uiterste discretie voor jouw persoonsgegevens. Al jouw gegevens worden gebruikt voor de perfecte matching en voor de opmaak van jouw contract indien nodig. 

Wat kan ik doen als ik het niet eens ben met de omgang van mijn persoongegevens door JEX.nl?

Als je vragen of klachten hebt betreffende de omgang kun je het beste even contact met JEX.nl opnemen middels de livechat. Wij proberen dan direct tot een oplossing te komen of de uitleg te bieden welke nodig is. 

Ik ben ziek, wat moet ik doen?

Je moet eigenlijk werken maar voelt je slecht, vervelend! 
In het menu vind je de optie verzuimregistratie. Hier kun jij je ziek en beter melden.

Ik ben weer beter. Moet ik nog wat doen?

Fijn te horen dat je jezelf weer beter voelt. Via de verzuimregistratie waar je jezelf hebt ziek gemeld kun je jezelf ook weer beter melden. Vergeet de werkgever ook niet in te lichten. 

Ik heb feedback ter verbetering of een klacht, waar kan ik deze melden?

Feedback en klachten horen wij graag via onze live chat!

Kan ik een auto van JEX.nl krijgen?

Een auto van JEX.nl is geen standaard optie voorlopig. Deze aanvraag optie komt binnenkort wel beschikbaar. Indien jij geen auto hebt, de werkgever deze niet kan faciliteren en jij deze wel echt nodig hebt dan is de optie om JEX.nl te contacten via de livechat. Wij kijken dan met maatwerk wat er mogelijk is. 

Ik heb PBM’s nodig. Kan ik deze aanvragen?

In één van de volgende fases kun je pbm's aanvragen via jouw pagina op JEX.nl. Helaas in dit geval nog niet. PBM's worden tot die tijd verstrekt door de werkgever. 

JEX

Inspiratie
Werken bij JEX
FAQ
Contact
Certificeringen

Volg ons

JEX