Skip to content

clock 1 min leestijd

JEXperts: Rick Schuitert

JEX groeit ontzettend hard. Ook de medewerkers krijgen de ruimte om te groeien in hun werk én als persoon. Elk team pakt dit op een andere manier aan. In de rubriek JEXperts vertelt elke maand een team lead binnen JEX wat zij doen of belangrijk vinden om hun collega’s en JEX te laten groeien. Niet alleen in cijfers en winst, maar ook in werk en persoonlijke groei.

Rick Schuitert, Software Consultant voor het label JEX.nl, trapt af. Inmiddels werkt hij al twee jaar voor JEX. In die twee jaar heeft hij zijn team steeds groter zien worden. Het goed kunnen werken in teamverband is dus ook steeds belangrijker geworden. Niet alleen bestaat het team nu uit meer Software Consultants, ook zijn er Key Account Specialists en Business Consultants bijgekomen. Het team werkt volgens een bepaalde volgorde. Zodra een Software Consultant een bedrijf binnenhaalt is het van belang dat het team wordt geïnformeerd. Zo kunnen de Business Consultants er daarna direct mee aan de slag. Tot slot wordt het doorgegeven aan de Key Account Specialists om het te beheren.

Elk teamlid heeft een andere rol waarbij goede communicatie noodzakelijk is. “Communicatie is daarin heel belangrijk, wij als sales mensen vergeten weleens om een aantal dingen goed naar elkaar te communiceren. Zeker als je bepaalde afspraken maakt met klanten is dat ontzettend belangrijk”, aldus Rick.

In het team is het van belang dat je kritisch kunt zijn naar elkaar. Maar ook dat je open staat voor feedback. Dat je jezelf continu kan verbeteren en zo naar de beste versie van jezelf toe kan werken. Rick past dit zelf ook toe: “Als je denkt dat iets niet goed gaat, of bepaalde zaken beter kunnen, moet je dat aangeven. Zodat je er als team beter van wordt.”

Met JEX.nl ligt er een innovatief product wat iets compleet nieuws aan de markt toevoegt. Dit betekent dat het team constant met nieuwe dingen bezig is. Rick is dan ook trots op het team: “We zijn continu aan het leren, continu aan het testen. En ik denk dat we in het afgelopen jaar echt een hele mooie groei hebben laten zien als team en dat we nu echt klaar zijn om vol te gaan rammen in het nieuwe jaar.”