Skip to content

clock 1 min leestijd

Kennis

Wat als een uitzendkracht ziek is?

JEXpertise

Uitzendkracht ziek? Kan gebeuren! Als uitzendbureau is het belangrijk dat je hier goed mee omgaat. Wij vertellen je hoe.

Ziekmelden als uitzendkracht

Vertel je uitzendkrachten hoe zij zich moeten ziekmelden. Zowel bij jou als bij de opdrachtgever. Dit voorkomt verwarring en je zorgt sneller voor vervanging. Houd daarnaast ook regelmatig contact met ze. Zo blijf je op de hoogte van hun conditie.

Hoe zit het met de doorbetaling als een uitzendkracht ziek is?

Bij ziekte tijdens een overeenkomst, met of zonder uitzendbeding en ongeacht de fase, eindigt de overeenkomst niet. De uitzendkracht behoudt gedurende de looptijd recht op loondoorbetaling. In de eerste 52 weken bedraagt deze loondoorbetaling 90% van het naar tijdruimte vastgestelde loon* (en in ieder geval het wettelijk minimumloon). Vanaf de 53e tot en met de 104e week heeft de uitzendkracht recht op 80% van het naar tijdruimte vastgestelde loon.

* Het naar tijdsruimte vastgestelde loon is het feitelijk loon aangevuld met in ieder geval toeslagen, ADV-compensatie in geld, wachtdagcompensatie en overige vergoedingen, uitgezonderd kostenvergoedingen. 

Uitzendkracht bij ziekte uit dienst

Als de uitzendkracht nog ziek is op de einddatum van de overeenkomst, dan gaat de uitzendkracht ziek uit dienst. De uitzendkracht heeft dan recht op een aanvulling vanuit de Ziektewet. In de eerste 52 weken bedraagt deze aanvulling 20% van het dagloonbesluit medewerkersverzekering vastgestelde uitkeringsdagloon. In de periode van de 53e tot en met de 104e week van arbeidsongeschiktheid is de aanvulling 10% van dit uitkeringsdagloon.

Alles geregeld via JEX

Als uitzendbureau moet je doen waar je écht goed in bent. Via de one-stop-shop van JEX beëindig je bij ziekte eenvoudig de plaatsing van je uitzendkracht. Weer beter? Dan kan er opnieuw een plaatsing worden aangemaakt via het portaal. Met onze complete uitzendsoftware vereenvoudig en versnel je jouw dagelijkse werkzaamheden.